Yhteistyötaho
Miksi Trimma on hyvä valinta?
- Ammattitaito päivittyy ja täydentyy
- Työelämävalmius kohoaa
- Osaaminen tunnistetaan
- Työ- ja opiskelupaikan haku tehostuu
Haluatko tietää lisää?
Tarjoamamme palvelut
Trimmalle otetaan henkilöitä jatkuvasti eri osastoille non-stop periaatteella. Ilman ammattitutkintoa työkokeilussa voi olla 1 – 6 kuukautta. Työkokeilun jälkeen on mahdollisuus viiden kuukauden työsuhteeseen, jos valmentautujalla on ammattitutkinto.
Jokaiselle ammattitutkintoa vailla olevalle valmentautujalle työpaja antaa osaamistodistuksen. Todistuksessa on maininta kaikesta siitä ammatillisesta osaamisesta, joka valmentautujalle on pajajakson aikana kertynyt. Työpajan osastoilla voi tehdä ammatillisia tutkinnon osia tai jopa kokonaisen tutkinnon.
Työkokeilujakson pituus määritellään yksilöllisesti valmentautujan tarpeet ja elämäntilanne huomioiden. Arvioinnissa tarkastellaan erityisesti työmotivaatiota, käyttäytymistä ja osaamista.
Etsimme osastoille eri alojen ammattilaisia, jotka ovat oikeutettuja palkkatukeen. Palkkatuella työllistetyt henkilöt ovat työpajan tuotannon selkäranka. Heidän ammattitaitonsa varassa työpajan tuotanto toimii. Heidän työpanoksesta mahdollistaa esimerkiksi kuntouttavien asiakkaiden toiminnan osana pajan työyhteisöä.
Kokeneilla ammattihenkilöillä on avainrooli olla esimerkkinä nuoremmille työntekijöille. Ammattitaitonsa vuoksi vanhemmat ammattilaiset voivat työskennellä nuorten kanssa ja toimia samalla myös mentoreina: tukena ja työntekemisen opastajina.
Kuntouttava työtoiminta parantaa elämänhallintaa ja lisää mahdollisuuksia työllistyä. Toiminta on tarkoitettu niille, jotka ovat olleet työttöminä pidempään.
Työpajajakson aikana totuttaudutaan työelämään, sen pelisääntöihin ja oman elämän hallintaan osana työelämän arkea. Tavoitteena on yleisen työ- ja toimintakyvyn kohottaminen.
Koska kuntouttava työtoimintaa järjestetään asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan, asiakkaan henkilökohtainen tilanne määrittelee sen, mitä työelämävalmiuksia edistäviä palveluita asiakkaalle tarjotaan.
Jokaisen asiakkaan kanssa käydään lävitse pajajakson jälkeiseen opiskeluun tai työelämään liittyviä tavoitteita, toiveita ja suunnitelmia. Asiakkaan tilanteesta riippuen tavoitteita ja suunnitelmia joko konkretisoidaan ja aletaan toteuttaa tai keskitytään vahvemmin oman elämän hallintaan.
Työssäoppiminen on osa joko toisen asteen ammatillista perustutkintoa tai ammattikorkeakoulun tutkintoa. Työssäoppiminen tapahtuu työpajan osastolla, työvaltaisissa olosuhteissa. Työssäoppimisen tarkoituksena on siirtää osa tutkintoon kuuluvista tavoitteista käytännön työtehtävien yhteydessä työpaikoilla opittaviksi.
TET-jakson aikana oppilas tutustuu ohjatusti pajan ja työyhteisön toimintaan. TET on monelle nuorelle ensimmäinen kokemus työelämästä. Nuori pääsee näkemään, millaista on työelämä, millaista on olla työntekijä, millaista on toimia työyhteisössä. Tutustumisjakson aikana nuori voi päästä tutustumaan useampiin ammatteihin ja aloihin ja saada näin tietoa ammatinvalintasuunnitelmiensa tueksi.
Trimman kaikki työosastot ovat opinnollistettu eli työpajoilla tapahtuvaa arjen työtä on verrattu ammatillisten perustutkintojen perusteisiin (=ePerusteet). Näin ollen sinulla on mahdollisuus työsuhteen aikana opiskella ammatillinen tutkinto tai tutkinnon osia. Kun valitset oppisopimuksen tavaksesi opiskella, kouluttaudut työtä tehden, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta.
Oppisopimuskoulutuksella voit
- hankkia ammatin
- syventää omaa ammatillista osaamistasi
- hankkia uutta ammatillista osaamista
Trimma lyhyesti
Missio
Autamme ihmisiä opintoihin ja työmarkkinoille.
Visio
Olemme työpajojen edelläkävijä.
Arvot
Tasavertaisuus, rehellisyys, joustavuus, vastuuntuntoisuus
Vaikuttavuus
Trimmalla oli n. 90 valmentautujaa/kk vuonna 2022.
Valmentautujista noin puolet eteni joko opiskelemaan tai työelämään..
Historia
Trimman toiminta käynnistyi 28. marraskuuta 1994.
Henkilökunta
Vakinaista henkilökuntaa vuonna 2023 oli 23.
Jäsenorganisaatiot
Hallitus
Varsinaiset jäsenet
- Elinvoimajohtaja Erkki Välimäki (Seinäjoki), pj.
- Nuorisotoimenjoht. Pekka Hautamäki (Seinäjoki)
- Elinvoimapäällikkö Simo Kankaanpää (Ilmajoki)
- Henkilöstöpäällikkö Virpi Mansikkamäki (Trimma ry)
- Esihenkilö, työvalmentaja Jari Tarkanmäki (Trimma ry)
Varajäsenet
- Henkilöstöjohtaja Eija Pienimäki (Seinäjoki)
- Nuorisopalvelupäällikkö Tiina Kuja-Halkola (Seinäjoki)
- Hallinto- ja talousjohtaja Marko Lähde (Ilmajoki)
- Valmennuspäällikkö, yksilövalmentaja Maarit Aho (Trimma ry)
- Esihenkilö, työvalmentaja Jarkko Rinta-Keturi (Trimma ry)
Asiantuntijajäsenet
- Kehittämisjohtaja Marja-Terttu Kurunsaari (Koulutuskeskus Sedu)
- Kehittämisasiantuntija Heikki Hurrila (ELY-keskus)
- Yksilövalmentaja Marika Merisalo (Trimma ry)
Trimman toimintakertomus PDF muodossa
Trimman toimintakertomus 2023 (aukeaa uuteen ikkunaan)